• en
  • el

Παρουσίαση του οινοποιείου, Κελάρι Σισμάνη 2015

Με αεράκι Αιγαιοπελαγίτικο και αύρα θαλασσινή ας υποδεχτούμε για να τιμήσουμε μικρά οινοποιεία που συμμετέχουν στην πρώτη γευσιγνωσία αιγαιοπελαγίτικων οίνων που θα γίνει στο κελάρι μας την Κυριακή 29 Νοεμβρίου. Στηρίζουμε το μόχθο και την αγάπη των οινοποιών για τη γη, την άμπελο και τον οίνο, καλλιεργώντας γηγενείς ποικιλίες σε αμπελοτόπια, πεζούλες και αναβαθμίδες, λιγότερο γνωστές, άγνωστες και σπάνιες (Κουμάρι, Μπεγλερι, Φωκιανό, Μαυροτράγανο) για να τις γνωρίσουμε εμείς, να τις γευτούμε ωστε να μη χαθούν από την παγκοσμιοποίηση που μας έχει κυριεύσει. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα (που από τις πρώτες δοκιμές μας, είναι από πολύ καλό εως άριστο) μόνο η προσπάθεια, αυτή καθ’ αυτή είναι που μετράει και αξίζει να επιβραβεύεται!! Χρώματα κι αρώματα λοιπόν από το όμορφο Αιγαίο μας.

Συμμετοχές 

1) ΣΥΡΟΣ : ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΑΚΗΣ με δύο ετικέτες, ΣΑΝ ΤΑ ΜΑΡΑΘΑ-Ασύρτικο και ΦΑΜΠΡΙΚΑ-Μονεμβασιά και Κουντούρα

2) ΛΕΙΨΟΙ : ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΛΕΙΨΩΝ των Ε.ΒΑΒΟΥΛΑ & Ν.ΓΡΥΛΛΗ με δύο ετικέτες, ΑΛΩΝΙ-Ασύρτικο και Αθήρι και ενα γλυκό λιαστό ΑΠΟΣΠΕΡΙΤΗΣ από την ποικιλία Φωκιανό

3) ΣΙΚΙΝΟΣ : Γ.ΜΑΝΑΛΗΣ με τέσσερεις ετικέτες, το ΕΝ ΛΕΥΚΩ, το ΡΟΖΕ,το ΕΝ ΘΕΡΜΩ και το γλυκό ΛΙΟΣΑΤΟ, απο τις ποικιλίες, Φωκιανό, Μαντηλαριά, Μαυροτράγανο και Μονεμβασιά

4) ΤΗΝΟΣ : ΧΡΗΣΤΟ ΦΟΝΣΟ με τέσσερεις ετικέτες, ΜΑΘΙΟΥΛΗΣ σε λευκό και ερυθρό ξηρό, ΜΠΕΛΩΝΗ-ερυθρός ημίγλυκος απο την ποικιλία Κουμάρι και ΜΠΕΛΩΝΗ λευκό ξηρό

5) ΙΚΑΡΙΑ : ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΤΣΑΝΤΙΡΗ με πέντε ετικέτες, ΜΠΕΓΛΕΡΙ λευκό, ΡΟΖΕ,τα ερυθρά ΛΑΓΚΥΡΟΣ & ΑΚΡΑΤΟΣ από Φωκιανό και Κουντόυρα και το γλυκό ΜΕΛΙΣΑΝΤΗ

6) ΛΗΜΝΟΣ : ΣΑΒΒΟΓΛΟΥ-ΤΣΙΒΟΛΑΣ με τρεις ετικέτες, ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ-Μοσχάτο Αλεξανδρειας, ΒΙΟΛΗΜΝΟΣ-ερυθρο και το ημίξηρο ροζέ ΡΟΔΟΝ

Αναμένουμε από δύο ακόμη οινοποιεία τις ετικέτες από ΜΗΛΟ-CAVE WINERY του ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗ και από τη ΜΥΚΟΝΟ-Γ.ΞΥΔΑΚΗ

Οινοφιλικά, Κελάρι Σισμάνη!

Scroll to top